sponsor

sponsor

Slider

Freeza

Covid-19

Life & style

Games

Ramadhan 2020

Fashion

» » » » Bagaimana Nak Mula Buat Blog? Dalam Tempoh PKP


Cerita Ringkas : Macam Mana Nak Mula Buat Blog?


     SABTU 18 April 2020: Jom isi masa lapang sepanjang tempoh PKP ni dengan buat blog dan update dari rumah. 

     Untuk buat blog yang tak perlukan modal, pertama sekali kita perlu ada akaun email google atau gmail. Daftar akaun gmail, kalau boleh pilih nama yang bersesuaian dengan blog yang kita nak buat. 

     Dah siap daftar akaun gmail boleh terus ke https://www.blogger.com/ log masuk dan boleh terus create blog. 


     Pilih tajuk untuk blog, pilih alatmat blog apa-apa-nama.blogspot.com dan pilih theme (pilih saja simple theme sebab theme ni bila-bila masa pun boleh tukar.

     Dah pun siap buat blog, ada menu "Post" dalam tu? klik dan boleh terus post ke blog baru anda.

Selamat mencuba.


Ada apa-apa soalan boleh terus komen atau email ke : [email protected]

«
Next
Newer Post
»
Previous
This is the last post.

No comments:

Leave a Reply